Historie

1. De Historie

Net voor de Tweede W.O. bouwde Joost Verhoef senior als ervaren jachtbouwer diverse houten Draken voor de Olympische Spelen. Tijdens de jaren kort nà 1945 was er weinig belangstelling voor kleine (zeil-)boten en meer gebrek aan huishoudelijke artikelen, zoals aluminium potten en pannen.

Omdat zijn scheepswerfje toen al over een aantal draaibanken beschikte, kon hij al snel duizenden potten en pannen leveren aan de detailhandel, zoals BK en Blokker.
Vanaf 1946 werden er voor het eerst ook kleine aluminium zeilbootjes gemaakt, type Vrijheid, die voorheen van hout werden gemaakt.

Op zoek naar nieuwe afzetgebieden en enthousiast geworden over de bijzondere materiaal- eigenschappen van aluminium, werden begin jaren vijftig de eerste aluminium reddingsboten vervaardigd. Voor die tijd waren ook deze boten van hout of staal (heel innoverend dus).

Om verder te kunnen groeien met zijn bedrijf besloot hij – overigens tegen het advies van de boekhouder in – 19 hectare bouwland (met bestemming agrarisch) aan de Ringvaart van de Haarlemmermeer te kopen.

Zelfs de lokale pers kon de beslissing om een scheepswerf te bouwen in de polder niet goed begrijpen, maar J.Verhoef Sr. was vastberaden om zijn droom te gaan verwezenlijken.

En samen met zo’n 50 man aan personeel presteerde hij het om 24 reddingsboten te bouwen en leveren o.a. voor de SS Rotterdam, in een tijdsbestek van 3 maanden!

In feite zijn de eerste vastgoed activiteiten van Verhoef Aluminium Scheepsbouw Industrie zijn gestart in 1951 met de bouw van productie loodsen, volledig voor eigen gebruik.

Vanaf 1960 werd er ook voor derden gebouwd en verhuurd, zoals de loodsen voor Fokker Aircraft op Schiphol-Rijk. In 1989 zijn de werkzaamheden op het gebied van aluminium boten gesplitst, en ging Verhoef verder met het zelfstandig ontwikkelen, bouwen en verhuren van vastgoed als VERHOEF Beheer op de nog onbebouwde 19 hectare ‘onder de rook van Schiphol’, waar de ontwikkelingen rondom de luchthaven serieuze vormen begon aan te nemen.

1.2 De huidige omvang van het bedrijf

Het Verhoef Beheer complex is uniek in de regio, met name door de diversiteit aan gebouwen en kantoren die zij zelfstandig hebben ontwikkeld en gebouwd, en waardoor zowel ‘high-end’ als ‘low-end’ faciliteiten aangeboden kunnen worden.

Het Verhoef Beheer complex wordt in het donkergrijs weergegeven. Anno 2020 omvat het totaal 120.000 m2 aan bebouwing. Het complex is bereikbaar vanaf de Fokkerweg, gelegen in Schiphol-Rijk en via de Aalsmeerderdijk, Aalsmeerderbrug.

Vanwege het intensieve contact dat Verhoef Beheer onderhoudt met al zijn huurders, weet ons Project Team wat belangrijk is voor onze huurders. Hierdoor worden regelmatig aanpassingen gerealiseerd in de panden, met de focus op duurzaamheid (zonnepanelen en warmtepompen), ter optimalisatie van de belangen van onze huurders én de ecologische voetafdruk.